08 مهر 1394 - 10:18
شناسه خبر: 3240
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
طرح كلان شناسایی آلاینده های مواد غذایی
رییس مركز آزمایشگاه های مرجع كنترل غذا و دارو از اجرای طرح كلان آلاینده ها و تقلبات مواد غذایی و آشامیدنی دركشور خبر داد و گفت: این طرح به صورت مشترك با سازمان غذا و دارو و مركز همكاری های فناوری ریاستجمهوری انجام می شود.
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از خبرگزاری ایسنا، حسین رستگار در یازدهمین گردهمایی مدیران آزمایشگاههای كنترل غذا و دارو كشور بر ارتباط منسجم میان مراكز و استان ها تاكید و اظهار كرد: تخصیص بودجه به دانشگاه ها براساس قدرت دانشگاه ها در تجهیز آزمایشگاهها خواهد بود.
وی ارتباط نزدیك با ادارات نظارت را مهم خواند و افزود: برای موفقیت در انجام دقیق آزمایش ها باید میان مدیران آزمایشگاه ها و مسوولان نظارت، ارتباط نزدیك برقرار باشد. رییس مركز آزمایشگاه های مرجع كنترل غذا و دارو ارتباط معاونان غذا و دارو با روسای دانشگاهها را مهم برشمرد و گفت: ارتباط دوسویه میان روسای دانشگاه ها و معاونان میتواند در ارتقای برنامه های عملیاتی این معاونت اثرگذار باشد.
رستگار به برنامه های عملیاتی كلان استانی آزمایشگاههای مرجع غذا و دارو در سال94 اشاره كرد و افزود: آزمایشگاهها بخش مهمی از سیستمهای كنترلی كشوری هستند، لذا تدوین برنامههای اثرگذار برای ارتقای آزمایشگاهها از اهمیت ویژهیی برخوردار است.
وی از اجرای طرح كلان آلاینده ها و تقلبات مواد غذایی و آشامیدنی دركشور خبر داد و گفت: این طرح به صورت مشترك با سازمان غذا و دارو و مركز همكاری های فناوری ریاستجمهوری انجام می شود.
رییس مركز آزمایشگاه های مرجع كنترل غذا و دارو با بیان اینكه تقلبات در صنایع غذایی در سراسر دنیا افزایش یافته است، یادآور شد: بخشی از دلایل افزایش نرخ سرطان نسبت به سال های گذشته مربوط به آلاینده ها و تقلبات موادغذایی و آشامیدنی است.
رستگار فرآیندهای استقرار سیستم یكپارچه مدیریت آزمایشگاههای «LIMS» در آزمایشگاههای غذا و دارو را از دیگر طرح های در دستور كار سازمان غذا و دارو عنوان كرد و گفت: استقرار تستهای سریع در آزمایشگاهها و سطح عرضه از دیگر طرحهای در دستور كار این سازمان است.
وی از راه اندازی آزمایشگاههای دارو در معاونتهای غذا و دارو خبر داد و اضافه كرد: تعیین و گروه بندی آزمون ها براساس شاخص های ایمنی از دیگر طرح های در دستور كار است و در این طرح شاخصه های ایمنی براساس مخاطرهآمیزبودن مشخص می شوند.